Hrvatski radio

Radio Rijeka

Županijska oporba protiv Marišćine

25.03.2014.

13:52

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oporbeni vijećnici u Primorsko-goranskoj županiji neće podržati izvješće Ekoplusa o Centralnoj zoni za gospodarenje otpadom na sjednici Županijske skupštine u četvrtak.

Marišćina je osuđena na propast jer su u Ekoplusu odbili sve nalaze triju neovisnih revizora i nemaju vjerodostojne odgovore na suštinske primjedbe na projekt, smatraju predstavnici Akcije mladih, PGS-a, Hrvatskih laburista, HSS-a, HDZ-a te HSP-a Dr. Ante Starčević.

Županijski oporbenjaci poručuju da je nužno uvažiti revizorske izvještaje o Marišćini, izraditi novu procjenu isplativosti projekta procijenjenog na 80 milijuna eura te ga popraviti tamo gdje je to moguće. 

U ovakvom projektu, opsegu i načinu donošenja odluka za strateške stvari, jednostavno ne želimo nikakvu odgovornost, rekao je u ime svih Hrvoje Maračić iz Hrvatskih laburista. Smatraju da je tehnološki proces koji se predlaže zastario te nije više primjenjiv niti usklađen s novim uredbama Europske unije o zbrinjavanju otpada.

Na kraju ćemo imati veliku štetu, a građani će plaćati penale kroz cijenu odvoza smeća, uvjerena je županijska oporba. Poslušajte izjavu Hrvoja Maračića

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.