Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:39 / 09.06.2014.

Autor: Neva Funčić

Županijsko zdravstvo u plusu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija dobila je bezuvjetno pozitivno mišljenje državne revizije, a svih osam županijskih zdravstvenih ustanova prošlu je poslovnu godinu završilo sa 6,5 milijuna kuna viška prihoda.

Očekivani životni vijek je u našoj županiji 78,9 godina, godinu i po više od hrvatskog prosjeka. Kako je zaustavljen je pad poreznih prihoda, očekuje se i uzlazna putanja ulaganja u zdravstveni nadstandard, rekli su župan Zlatko Komadina i pročelnica za zdravstvo Đulija Malatestinić.

U županijskom zdravstvu radi tisuću i osamsto ljudi koji, prema riječima Zlatka Komadine, okreću otprilike oko 400 milijuna kuna

U tijeku su investicijski ciklusi u crikveničkoj Thalassotherapiji i rapskoj Psihijatrijskoj bolnici, a pozitivno je lani poslovao i Dom zdravlja (+ 4,197.000 kn), koji ipak vuče gubitak (- 3,7 milijuna) zbog administrativnog manjka (- 8 milijuna kuna) iz pretprošle godine. 

Župan je najavio i dodatnih milijun i pol kuna iz županijskog proračuna, za obnovu manjih žičara i sportskih igrališta na Platku. S redovne konferencije za novinare u Županiji javlja Neva Funčić:  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.