Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 11.3.2014. – Riverpool, Suvišan dan

11.03.2014.

21:40

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvo su gubili glas, a onda su opet mislili na nju. Danas kažu da imaju “Suvišan dan” – novi singl, a oni su Riverpool.

Riječka grupa Riverpool nastala je kao autorski projekt riječkog Beatles Revival Banda. Članovi benda su Neven Kolarić (bas, vokal), Erik Malnar (gitara), Goran Rubeša (gitara) i Marko Jurić (bubnjevi), a sami sebe opisali su ovako: “Iza imena Riverpool kriju se članovi riječkog The Beatles Revival Banda koji su se konačno odlučili iskušati i u autorskim pjesmama. Pritom ostaju vjerni Beatlesima i glazbi šezdesetih kao vječnoj inspiraciji te u hrvatski eter vraćaju pjevne refrene i melodije kakve dugo nismo čuli.”

“Suvišan dan” njihov je novi singl koji će se sa prva dva (“Gubim glas”, “Opet mislim ja na nju”), sigurno naći na njihovom prvom albumu. Izlazak albuma nije najavljen, a da li još uvijek namjeravaju objavljivati singl po singl, kako su to jednom izjavili, pokazati će vrijeme. Tada su izrazili i želju da prvi album objave na vinilu. Mi im želimo da u tome i uspiju, a do tada uživajmo u njihovom novom singlu “Suvišan dan”.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega i urednice Blanke Uzelac slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.