Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 28.1.2014. – Gerila, Nevidljivi čovjek

28.01.2014.

18:56

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Domaće, riječko i žestoko... Njihova muzika je kombinacija riječkog zvuka, darka i rock & rolla. Oni su Gerila, a singl je “Nevidljivi čovjek”!

Bend Gerila postoji od jeseni 2011. godine, a osnovali su ga bivši članovi grupe Grad, pjevač Dean Škaljac i gitarist Orijen Modrušan. Bendu se priključuje Damir Tomić na bubnju, Sanjin Štanc na gitari i Marin Tomić na basu. Neko vrijeme gitaru je svirao Vlado Simčić Vava, no njega je zamijenio Vedran Vučković, a otprilike istovremeno je Orijen Modrušan postao pridruženi član. U proljeće  2013. godine ulogu trećeg gitariste preuzima također bivši član grupe Grad Igor Stevanović.

Gerila svira gitaristički orijentirani rock koji zvuči kao susret Joy Divisiona, Led Zeppelina, U2-a i Queens of the Stone Age, a u zadnje vrijeme bend učestalo svira po Hrvatskoj i snima pjesme koje će se naći na prvom albumu koji se očekuje ove godine. Najavljuje ga upravo naš današnji blitz singl “Nevidljivi čovjek" koji od danas možete slušati na valovima Radio Rijeke.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega i urednice Blanke Uzelac slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.