Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čekamo proglašenje ''Statusa''

13.10.2014.

17:16

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nagrada Hrvatske glazbene unije – Status, za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja, bit će dodijeljena 18. put najboljim hrvatskim instrumentalistima u prošloj godini. Program dodjele na botelu ''Marina'' u riječkoj luci počet će u 18 sati.

Počeci Statusa sežu u 1997. godinu. Prva dodjela održana je 27. veljače u zagrebačkom hotelu Sheraton. Sve do 2009. godine Status je stanovao u Zagrebu. Dodjela nagrade 2010. godine prvi put seli u Rijeku, u Stereo dvoranu, gdje se održala i 2012., a u međuvremenu 2011. godine, slavilo se u HKD-u na Sušaku. Prošle je godine dodjela Statusa, zbog dobrosusjedskih odnosa, posuđena opatijskoj Villi Angiolini, a ove je godine Status vraćen Rijeci.

Na punoljetnoj dodjeli struka nagrađuje najbolje u sljedećim kategorijama: zabavnoj, pop-rock i urbanoj glazbi (6 kategorija), narodnoj i etno glazbi (2 kategorije) te u jazz glazbi (6 kategorija). Također, za doprinos hrvatskoj glazbi bit će dodijeljena i posebna priznanja istaknutim glazbenim umjetnicima, osobama iz kulture i medija te ustanovama. Dok čekamo objavu pregled svih nominiranih možete pogledati na službenoj stranici: http://nagrada-status.hgu.hr.

Domaćini 18. dodjele nagrade Status u Rijeci bit će kapetanica Tamara Obrovac i mali od kužine Nikola Peršić “koktels“, a svirat će: Elvis Stanić, Branko Sterpin, Krešimir Oremuš, Zoran Majstorović, grupa Koktels.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.