Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gdje je i što radi Branko Uvodić?

20.03.2022.

14:01

Autor: Anja Matić

Branko Uvodić

Branko Uvodić

Foto: - / -

Branko Uvodić hrvatski je televizijski voditelj, spiker i urednik. Iza njega je preko 30 godina staža, a najviše uspjeha ostvario je folklorno-glazbenom emisijom Lijepom našom koja je postala omiljena brojnim gledateljima. Ove nedjelje, taman za vrijeme ručka, naš Mario Battifiaca ugostio ga je u emisiji Na obedu.

I sada, kada je u penziji, Branko je itekako aktivan. Otkrio nam je da se od malena bavio i amaterskom glumom te da mu je to velika ljubav. 


Nedavno je igrao u parodijskom filmu "Po tamburi", svojevrsnom remakeu "The Warriorsa". Prva velika glumačka uloga donijela mu je nominaciju za Zlatni Studio za mušku ulogu, nagradu koju svojim glasovima dodjeljuju čitatelji Jutarnjeg lista kao i portala Jutarnji.hr.

Filmska ekipa došla je do mene i rekla da imaju ideju, žele napraviti jedan zabavni film u kojem ću ja glumiti sebe. Razmislio sam i shvatio, pa premalo je komedije i zabave u našoj zemlji.

Branko Uvodić

Branko je kroz karijeru radio gotovo sve: bio voditelj vijesti, radio za TV Kalendar, razne HRT-ove emisije, izvještavao je kao narator s "Vlaka Slobode". Na Televiziji Zagreb je bio od 1974. godine. 


Kroz godine je stekao povjerenje gledatelja, svojim glasom, i profesionalnošću, koju duguje poduci na Institutu za fonetiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Bio je direktor, najavljivač, spiker, i svakako se za Branka onda može, i mora reći da televiziju zna do temelja.


Što je Branko danas napravio za ručak, koje smo njegove glazbene želje čuli u eteru Radio Rijeke, zašto je najbogatiji čovjek na svijetu, kao i detalje njegovog života i rada otkrijte u nastavku:

emisija Na obedu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici