Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska pomaže - veliki humanitarni koncert u Rijeci, Splitu i Zagrebu

24.05.2014.

20:58

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pridružite se velikom humanitarnom koncertu „Hrvatska pomaže" uz izravni radijski i televizijski prijenos iz Rijeke, Splita i Zagreba u ponedjeljak 26. svibnja – od 19 sati budite na Korzu!

Za pomoć stradalima u poplavama u tri će hrvatska grada nastupiti najpoznatiji glazbenici. U Rijeci će na Korzu svirati i pjevati Let 3, Gustafi, Damir Urban & 4, Atomsko sklonište, Krešo i kisele kiše, Belfast Food, Blagdan Bend, Šajeta & Šajonsi, Alen Polić i Kaljinke, Duško Jeličić i Bonaca, Koktelsi, En Face, Morso, Gerila, Riverpool, Keops, Putokazi, Fiesta, Nikita, PleteRI, a pridružit će i m se i The Penny Black Remedy iz Londona. Dolazak na koncert najavili su i nogometaši Rijeke i vaterpolisti Primorja.

Na splitsku Rivu svoj su dolazak najavili Gibonni, TBF, Marijan Ban, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Doris Dragović, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi Split i klapa HRM-a.

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića nastupaju Hladno pivo, Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Elemental, Colonia, Psihomodo Pop i mnogi drugi.

Popisi izvođača stalno se povećavaju. Koncert u Rijeci počinje u 19 sati, u Splitu počinju u 20 sati, a u Zagrebu u 18 sati. Organiziraju ih Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija uz pomoć gradova Rijeke, Splita i Zagreba te Hrvatskog društva skladatelja.

Koncert će se prenositi na Prvom programu Hrvatske televizije, Drugom programu Hrvatskog radija, Radio Sljemenu, Radio Osijeku i Radio Splitu. Radio Rijeka će prenositi koncert s Korza, uz povremeno uključivanje u Drugi program HR-a, a Radio Pula će preuzimati prijenos Radio Rijeke.

Budite uz program HRT-a, a pridružite nam se i putem društvenih mreža – na internetu, Facebooku i Twitteru uz #rijekapomaze i #hrvatska pomaze. Zajedno pomažemo stradalima!

Poplavljenim područjima možemo pomoći pozivima na donatorski telefon Crvenog križa 060 90 11 ili uplatom na žiro-račun IBAN: HR 6923400091511555516. Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X (Privredna banka Zagreb),

Suorganizatori riječkog koncerta su HGU, HRT centar Rijeka, Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Svog su se honorara, uz izvođače i organizatore, u korist stradalih u poplavi, odrekli svi sudionici koncerta: G.I.S. Matulji (ozvučenje i rasvjeta), Securitas (osiguranje), ZAMP (autorska prava), Cyclorama (scenska konstrukcija), tvrtka Promocija, Jamnica d.d., Tapes Rijeka, Zagrebačka pivovara d.d., Dezinsekcija Rijeka, Ghia Staff te vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke  i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

Poslušajte tko će sve biti na riječkom Korzu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.