Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncert "Božić je judi" večeras na riječkome Korzu

26.12.2014.

08:32

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalni koncert „Božić je judi" bit će održan u petak 26. prosinca na lokaciji na kojoj su se primorski glazbenici našli na njegovu prvom izdanju prije točno 20 godina - na riječkome Korzu.

Od 1994. pa do ove jubilarne godine, svakog prosinca oni se okupljaju kako bi brojnim poklonicima božićne pjesme otpjevali tradicionalne hrvatske i svjetske božićne standarde.

Tako će koncert primorsko-goranske podružnice Hrvatske glazbene unije okupiti pedesetak glazbenika. Među njima su Duško JeličićMario BattifiacaDamir KedžoAlen PolićMarko ToljaDavor ToljaDino AntonićŽanil Tataj, HGU band i Brass kvintet, sopci i kanturice s otoka Krka, Karin KuljanićKatja Budimčić, muška klapa Kastav, ženska klapa Luka i ostali.

Na programu su, između ostalih, skladbe Radujte se narodiTiha noćU se vrime godišćaTri kralja jahahuKyrie EleisonO TannenbaumWhite ChristmasSanta Claus is Coming to Town ali i neki manje poznati napjevi kao što je, primjerice, ukrajinski božićni tradicional Viflijemi Novina te neizostavna Božić je judi autora Dražena Turine – Šajete, po kojoj je koncert i dobio ime.

Nakon zagrebačkoga Koncerta u Ciboni, riječ je o nastarijoj božićnoj manifestaciji te vrste u Hrvatskoj, na kojoj je dosad nastupilo više stotina izvođača svih glazbenih pravaca. Večerašnji koncert Božić je judi počinje u 20 sati na pozornici smještenoj između Robne kuće "Ri" i glavne pošte, a izravni prijenos - kao i prethodnih godina - možete pratiti u programu Radio Rijeke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.