Hrvatski radio

Radio Rijeka

Krenula karavana MIK-a

17.06.2014.

12:11

Autor: Ivica Vrkić / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mikovska karavana krenula je još jednom na put po mjestima Istre i Kvarnera. Nakon večerašnjeg otvaranja u Malom Lošinju u 21 sat, slijede gostovanja u Malinskoj, Puli, Opatiji, Novalji, Umagu i Kastvu te finale u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca u petak 27. lipnja.

Dan prije finala, a u povodu 50. godišnjice omiljenoga putujućeg festivala, u riječkom će se kazalištu održati večer retrospektive MIK-a. Na pozornicu će se popeti više od stotinu izvođača i izvesti dobro znane uspješnice.

Obje večeri u Rijeci, retrospektivnu i finalnu, pratit će kamere HTV-a. Uz izravan prijenos na Radio Rijeci, finale će moći uživo vidjeti i gledatelji Drugog programa Hrvatske televizije.

Uoči MIK-a javnosti su predstavljene ovogodišnje novosti - MIK je dobio svoju e-monografiju, kao i novi festivalski brand, svilene marame mlade matuljske dizajnerice Marijane Hero.

Svaka je marama izrađena od rukom oslikane svile i unikat je s drugačijim motivima, a svi su motivi vezani uz naš kraj i festival. Marame će tijekom festivala nositi hostese, a osmišljene su u muškoj i ženskoj verziji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.