Hrvatski radio

Radio Rijeka

Let 3 isprobao zlatni traktor napravljen specijalno za Eurosong

05.04.2023.

14:06

Autor: Josip Krmpotić

Oni su za Eurosong spremni

Oni su za Eurosong spremni

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Let 3, hrvatski predstavnik na Eurosongu, putuje Europom. Varšava i Tel Aviv su prošlost, Madrid i London budućnost, a u srijedu su, točno u podne, na kastavskom trgu Lokvina predstavili zlatni traktor koji bi se, ako sve bude prema planovima, trebao pojaviti i na spektakularnoj bini u Liverpoolu.

Galerija
Zlatni traktor, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka
Zlatni traktor ima i posbeno protektirane gume, Foto: Josip Krmpotić/Radio RijekaNa put, na put... za Liverpool, Foto: Josip Krmpotić/Radio Rijeka

Damir Martinović Mrle ovih dana, svima koji ga žele slušati, a takvih je puno, tumači kako su Letovci veliki borci za očuvanje prirode. Stoga su za prigodu odlaska na Euroviziju izradili električni, odnosno 'Zlatni traktor'. 


"Zašto zlatni? Jer koristi samo električnu energiju i ide samo na obnovljive izvore energije. Ne želimo se više voziti na fosilna goriva jer to uništava prirodu. Zlatni traktor je ujedno i simbol transhumanizma čija je ideja da se uz pomoć tehnologije iskorijeni siromaštvo i glad na zemlji, a prvenstveno da se iskorijeni ljudska glupost", zaključio je Mrle.


Poslušajte kako je bilo na Kastvu, a uoči predstavljanja traktora na Kastvu, Mrle se javio u Tris Radio Rijeke, pa poslušajte i to:

Josip Krmpotić bio je na Kastvu:

Tris: Damir Martinović Mrle o traktoru

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.