Hrvatski radio

Radio Rijeka

Liam McKahey u programu Radio Rijeke No.2.

24.12.2021.

10:34

Autor: Mladen Stipanović

CousteauX

CousteauX

Foto: Mladen Stipanović / Radio Rijeka

U svakoj vrsti umjetnosti, govorili mi tu o glazbi, filmu, knjizi, vizualu... postoji onaj jedan dio autora na koga vrijeme jednostavno ne utječe. Oni su tu da nam isporuče nešto bezvremenski, nešto što će se uvijek iznova slušati, gledati, čitati ili vizualno otkrivati. O jednoj takvoj glazbenoj pojavi govori Alternator - Special edition, u dva nastavka, 24. prosinca i 7. siječnja priča o grupi Cousteaux.

Nažalost, kvalitete je sve manje i manje, a kvantitete i to loše, čak i previše... Zašto to spominjemo? Alternatorov forte je baš da u toj nekoj medijskoj zbrci bude kompas za kvalitetu i na površinu izvuče nešto uistinu jedinstveno. 


Grupa Cousteaux je upravo to. Zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu s jednim od najboljih vokala današnjice, frontmenom grupe Cousteaux Liamom McKaheyem, autor emisije Alternator Mladen Stipanović vodi vas kroz diskografiju tog jedinstvenog benda i to u dvije special edition emisije kao poklon vjernim slušateljima.


Nakon prvog dijela emisije Alternator od 24. prosinca i priče o grupi Cousteau (Moreau, sadašnjoj Cousteaux), nastavljamo u istom tonu o toj jedinstvenoj pojavi na nezavisnoj glazbenoj sceni od 90-ih do danas. 


Kako smo se u prvom dijelu pozabavili njihovim prvim uratcima (Cousteau, Sirena, Nova Scotia), te prvim samostalnim izdanjem pjevača grupe, idemo dalje sa diskografijom, sve do najnovijeg albuma izašlog krajem 2021. godine, a sve kroz razgovor kojeg smo u prosincu vodili a frontmenom Liamom McKaheyem. 


Prvi dio potražite u Slušaonici, a drugi nastavak slušajte na Radio Rijeci u petak 7. siječnja od 18:15 sati!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Alternator

Emisija "Alternator" osmišljena je prvenstveno da promovira nezavisnu, drugačiju glazbu, koju ne možete čuti baš svugdje, a opet je jako važna za samu scenu. U današnje vrijeme kada nam je sve postalo dostupno online, u moru ponuđenoga želimo biti filter odnosno kompas za kvalitetnu glazbu.

Poslušajte u Slušaonici