Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mirjana Bobuš: "Pjesma je za moju kćer u Australiji"

29.06.2014.

14:10

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Nisam mislila da ću pobijediti na MIK-u, to sam pisala za svoju kćer u Australiji, ali na kraju je ispala pobjednička pjesma, i to na MIK-u na kojem sam uživala jer je bilo puno mladih koji su došli nastaviti raditi ono što mi radimo godinama.“

Tim je riječima svoj doživljaj ovogodišnjeg obljetničkog MIK-a opisala pobjednica Mirjana Bobuš u programu Radio Rijeke, u emisiji Na obedu kod Marija Battifiace

"Kao mat čija su oba sina van zemlje (i ki su bili i va Australiji), razumin svaku besedu i emociju Mirjane i njene prekrasne pjesme koju slušam kroz suze. Hvala na prekrasnoj pjesmi i puno sreće va dalnjen životu. Pozdrav z Grobnika", napisala je u mailu pred kraj emisije naša slušateljica Silvana i time pokazala kako je Mirjana Bobuš pogodila u emocije mnogih građana čija su djeca napustila svoju zemlju u potrazi za poslom.

Čak trideset i šest pjesama napisala je ovogodišnja pobjednica MIK-a Mirjana Bobuš u svojoj karijeri za taj festival. I pola ih je dobilo neku nagradu, rekla je Bobuš, govoreći kako je njezina pobjednička pjesma zapravo intimna priča, ali i stvarnost Lijepe naše iz koje mladi odlaze trbuhom za kruhom.

„Tako je otišla i moja kći nakon što je dobila stipendiju za doktorat u Australiji, samo par mjeseci nakon što je diplomirala, i to na moj rođendan 29. studenog. Već početkom veljače krenula je put Australije i nadam se da ćemo se nakon godinu i pol zagrliti kada dođe početkom kolovoza“, rekla je Mirjana Bobuš, dodajući kako bi onaj tko je izmislio Skype trebao dobiti Nobelovu nagradu. „Svaka mater pozna svoje dite i u očima joj sve vidim, zato mi je taj kontakt preko Skypea dragocjen“, rekla je naša gošća.

Na Melodijama Istre i Kvarnera, za koje joj je žao da su zapostavljene u nacionalnim medijima, jedina nagrada koju još nije dobila jest ona za tekst. „Mislin da san je meritala još tamo devedesetih za Staru lesu, pa je onda bila i Prošeći se po Kvarneru, bilo ih je još, ali bit će valjda posthumno, donit ćeš mi ju na cimiter“, našalila se Mirjana Bobuš s Marijom Battifiacom. Poslušajte njihov današnji razgovor u studiju Radio Rijeke uz pjesme po izboru naše gošće:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.