Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mjesec ljubavi u romantičnoj Opatiji

01.02.2022.

11:24

Autor: HRT - Radio Rijeka

veljača u Opatiji

veljača u Opatiji

Foto: - / Visit Opatija

Proglašena jednom od najromantičnijih destinacija u Europi i uvrštena među 15 najromantičnijih ideja za putovanje za parove u svijetu, Opatija i ove godine romantičnom atmosferom, prigodnim uređenjem i posebnim ponudama dočekuje zaljubljene.

Valentinovo će se u Opatiji koja je svrstana među najbolje svjetske destinacije za parove proslaviti uz prigodno uređene parkove i obalno šetalište ukrašeno srcima i ljubavnim porukama na brojnim jezicima, atraktivnim koncertima i zanimljivim scenskim programima. 


Opatiju je popularni portal Trips To Discover, s više od 1,6 milijuna pratitelja iz cijelog svijeta, uvrstio na popis 15 ideja za romantično putovanje za Valentinovo 2022. godine. Tako je potvrđena titula koju je Opatija dobila prošle godine, kada su je portal Best European Destinations i Forbes proglasili jednom od najromantičnijih europskih destinacija.


Prekrasni gradski parkovi sa skrovitim stazama, duga šetnica uz more i tople opatijske večeri osvijetljene zvijezdama pružaju savršenu scenografiju za posebne trenutke udvoje. Ta će atmosfera posebno doći do izražaja od 1. do 28. veljače, jer Turistička zajednica grada Opatije naglasila ju je prigodnim dekoracijama, romantičnim ukrasima i lijepim porukama punim ljubavi. 


Bit će to prava inspiracija parovima koji veljaču provedu u gradu čija je turistička tradicija izgrađena upravo zahvaljujući ljubavi Iginia Scarpe koji je svojoj supruzi Angiolini posvetio raskošno zdanje u središnjem gradskom parku i tako pokrenuo turistički razvoj Opatije.

romantična Opatija

romantična Opatija

Foto: - / Visit Opatija

Posebne ponude za zaljubljene u veljači su pripremili opatijski hotelijeri, ugostitelji i restorani s biranim gastronomskim delicijama, kao i wellness centri koji su osmislili idealne tretmane za parove.


Romantični ugođaj u gradu upotpunit će glazba, jer 19. veljače u sportskoj dvorani "Marino Cvetković" održava se Dora, a 12. veljače u centru Gervais ljubavne će stihove iz popularnih pjesama "Sve u meni se budi“, "Vojnik ljubavi“, "Divlji vjetre“ i najnovijeg hita "Kad ljubav“ otpjevati Damir Kedžo. 

Ljubav je „lajtmotiv“ veljače, ali i cijele povijesti Opatije, zbog toga naš grad uvijek ima posebnu, romantičnu atmosferu i spada među najtraženije destinacije za vjenčanja i putovanja u dvoje. Za Valentinovo, tu atmosferu posebno naglašavamo i potičemo dekoracijama, uređenjem, rasvjetom, glazbom, ali i posebnim ponudama zbog kojih veljača u Opatiji znači idealni odmor za zaljubljene.

direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić

Gradski kulturni centar nudi zanimljiv program i ljubiteljima scenske umjetnosti, jer u Gervaisu gostuje Teatar Exit s predstavama "Fešta“ 4. veljače, "Kako misliš mene nema?“ 17. veljače te "Cabaret – koncert za žlice i gitaru“ 25. veljače. Sada znate gdje otići s ljubljenom polovicom ovog mjeseca...

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.