Hrvatski radio

Radio Rijeka

Na rock koncertima u Austriji

18.06.2014.

11:55

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 13. do 15.lipnja u Austriji je održan "Nova Rock", najveći tamošnji rock festival i jedan od najvećih u Europi koji je svoje jubilarno, deseto izdanje obilježio ugošćavanjem niza poznatih imena svjetske rock glazbe. Trodnevni festival svake godine privuče stotinjak tisuća fanova iz šire regije, u prosjeku 30 do 35 tisuća dnevno, a ove se godine program istovremeno odvijao na tri pozornice. Legendarni ''Stonesi'' bili su u Beču, a mi bilježimo kako je bilo na tim manifestacijama.

Domaćin Nova Rock festivala je gradić Nicklesdorf, smješten nedaleko od mađarske i slovačke granice, a ove su godine među 70 izvođača bili Black Sabbath, Iron Maiden, Prodigy, Sepultura, Limp Bizkit, The Offspring, Slayer, Bad Religion, Megadeth, Mando Diao i mnogi drugi prvaci žestokog rocka.

Odmah po završetku velike rockerske fešte u Nickelsdorfu, uslijedila je još jedna i to u austrijskoj prijestolnici Beču na čijem su stadionu Ernst Happel u ponedjeljak 16. lipnja nastupili neuništivi rock veterani The Rolling Stones. Ulaznice za koncert su rasprodane u svega nekoliko sati, a tijekom koncerta koji je trajao oko 130 minuta, Mick Jagger i njegova ekipa su za 60 tisuća svojih štovatelja izveli svoje najveće klasike: Start Me Up, Angie, Honky Tonk Women, Miss You, Gimme Shelter, Jumpin' Jack Flash, Satisfaction i mnoge druge.

Dojmove s festivala Nova Rock i nastupa Rolling Stonesa u Beču sa slušateljima Radio Rijeke podijelio glazbeni producent Berislav Janković s kojim je bio i fotograf Ivan Šnajdar. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.