Festival bribirskog prisnaca je nova proljetna manifestacija koja se održava u čast ukusnom gastro specijalitetu čijem mirisu i okusu rijetko tko može odoljeti. Na Uskrsni ponedjeljak moguće je degustirati bribirski prisnac kod izlagača.
01.04.2024.
12:44
Autor: Ivana Perić
Pun pijat prisnaca
Foto: Ivana Bilen / HRT centar Rijeka
Festival bribirskog prisnaca je nova proljetna manifestacija koja se održava u čast ukusnom gastro specijalitetu čijem mirisu i okusu rijetko tko može odoljeti. Na Uskrsni ponedjeljak moguće je degustirati bribirski prisnac kod izlagača.






Spoj je to jaja, svježeg sira, slanine, mladog luka, brašna i masti i zapravo je tradicionalno uskršnje jelo. O nastanku prisnaca postoji zanimljiva legenda o nespretnom događaju jedne djevojke na frankopanskom dvoru koji je rezultirao stvaranjem te autohtone delicije.
Posjetitelji imaju priliku pogledati i demonstraciju izrade bribirskog prisnaca te projekciju dokumentarnog filma o njemu.
Manifestacija se održava ispred kule Turan u Bribiru pa je za posjetu otvoren i Interpretacijski centar – Putovima Frankopana u kuli.
Cijelu manifestaciju prati i zabava uz tamburaše te bogatu ugostiteljsku ponudu.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI