Hrvatski radio

Radio Rijeka

Novi spot "Putokaza" - "Gost" za 21. stoljeće

29.10.2014.

17:40

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovih je dana premijerno prikazan video-spot skladbe "Gost", četvrti u nizu s aktualnog albuma "Porculan" riječkog zbora "Putokazi", poseban po tome što spaja umjetnost, moderne tehnologije i novih resursa 21. stoljeća.

Cijela je ova godina u znaku obilježavanja trideset godina djelovanja zbora koji se okupio 1984. godine, a za vizualizaciju njihovih ideja tijekom proteklih desetak godina zadužen je Kreativni odjel iz Rijeke. Ovaj spot je izveden kao eksperiment u tzv. neo-art domeni, a riječ je o ispreplitanju umjetnosti, moderne tehnologije i novih resursa 21-og stoljeća koji omogućavaju nove načine stvaranja kreativnih sadržaja.

Video-spot se može pogledati na web stranici Putokaza i na službenom YouTube kanalu Dallas recordsa, montažu potpisuje Jusuf Šefović, dok je za ovo neobično video oblikovanje bio zadužen Davor Pasarić s kojim je o radu s Putokazima te procesu nastanka video spotova u radionici Kreativnog odjela razgovarao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.