Hrvatski radio

Radio Rijeka

Svjetska premijera Noela Richardsa na novom albumu Riječanina Andreja Grozdanova

14.02.2022.

08:43

Autor: Tatjana Sandalj

Naslovnicu albuma oblikovao je dizajner iz Slovenije Damir Sijanta

Naslovnicu albuma oblikovao je dizajner iz Slovenije Damir Sijanta

Foto: Andrej Grozdanov / -

Nova pjesma pionira suvremene kršćanske glazbe Noela Richardsa svjetsku premijeru imala je u emisiji Susreti Radio Rijeke. Prvi glazbenik iz žanra kršćanske glazbe koji je napunio Wembley stadion jednu je novu pjesmu dao riječkom gitaristi Andreju Grozdanovu koji je na novom albumu "This is the Day!" okupio razne glazbenike koji nove ili već poznate skladbe izvode na svojim jezicima. 

Porinom nagrađen u kategoriji duhovne glazbe, riječki gitarist Andrej Grozdanov objavio je novi nosač zvuka na kojem je okupio pjevače iz Italije, Njemačke, Austrije, Mađarske, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Srbije, SAD-a, Slovenije, Rumunjske, Slovačke i Hrvatske i svi oni pjevaju na svojim jezicima. 


Rezultat je to Bono Recordsa nakon više od 600 Grozdanovljevih nastupa u raznim zemljama posljednjih godina. Koliko je autoru poznato, a raspitivao se prilično, riječ je o prvom sličnom projektu u žanru kršćanske glazbe.


Naslov nosača zvuka je ista rečenica "Ovo je dan!" koju je Viktor Laszlo uzeo za naslov velikog slavljeničkog koncerta što će se dogoditi u Mađarskoj, a na kojem mu je namjera usred Budimpešte okupiti izvođače iz okolnih zemalja i vodeće kršćanske glazbenike svijeta.


Osim Grozdanova koji je svirao sve električne i vodeće akustične gitare, na albumu su svirali Mario Klarić na bubnjevima, Goran Kovačić na klavijaturama, Robert Vrbančić na bas gitari i Zoran Majstorović na akustičnoj gitari, a Majstorović album potpisuje i kao producent. Snimao je i miksao Matej Zec, a dizajn albuma potpisao je dizajner iz Slovenije Damir Sijanta.


Koliko je bilo složeno okupiti sve te glazbenike u izvanrednim okolnostima u kojima živimo govorio je Grozdanov u emisiji Susreti. I naravno, preslušavali smo album, pa slušajte u nastavku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.