Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zoranu Majstoroviću dva ''Statusa''

13.10.2014.

21:26

Autor: Ivica Vrkić / HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zoran Majstorović, Zvjezdan Ružić i Branimir Gazdik te Borna Šercar, Neven Mijač, Igor Geržina i Branko Sterpin - neki su od glazbenika nagrađenih u ukupno 14 kategorija nagrade "Status" što je Hrvatska glazbena unija dodjeljuje za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja.

Statuse za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja dobili su u skupini zabavne, pop-rock i urbane glazbe gitarist Miroslav Lesić, bas gitarist Ante Jurinović, klavijaturist Jurica Leikauff, bubnjar Branimir Gazdik, saksofonist Igor Geržina i Neven Mijač za sviranje usne harmonike.

Među jazz glazbenicima najboljim instrumentalistima su proglašeni saksofonist Mario Bočić, trubač Branko Sterpin, klavirist Zvjezdan Ružić, bubnjar Borna Šercar. Status u kategoriji kontrabasa ili bas gitare u jazz glazbi dobio je Luka Veselinović, a Nagradu Damir Dičić kao najbolji jazz gitarist primio je Zoran Majstorović. U skupini narode i etno glazbe Status za sviranje tambure dobio je Ivan Šarić, a Zoran Majstorović je dobio drugi Status ove godine u kategoriji ostalih glazbala narodne i etno glazbe i to za sviranje ouda ili arapske lutnje.

Osamnaesto izdanje dodjele Statusa održano je večeras na botelu Marina usidrenom u riječkoj luci, a uručena su i posebna priznanja Hrvatske glazbene unije istaknutim glazbenim umjetnicima i institucijama: za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbi nagrađeni su ton majstor i osnivač glazbenog studija JM Sound Studio Janko Mlinarić - Trooly i glazbenik, ton majstor i glazbeni producent Nenad Zubak.

Posebno priznanje u povodu 40 godina javnog umjetničkog djelovanja dobio je Tedi Spalato, a Jasna Zlokić za isto toliko godina glazbenog djelovanja i doprinosa zabavnoj glazbi. Riječki zbor Putokazi dobitnici su priznanja u povodu 30. godišnjice djelovanja i to za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, te Hrvatski radio - Radio Split za 60 godina djelovanja i sveukupni doprinos hrvatskog glazbenoj sceni. S dobitnicima Statusa družio se Ivica Vrkić: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.