Hrvatski radio

Radio Rijeka

Beogradski književnik nudi besplatan smještaj studentima: "Prema meni nemaju nikakvu obvezu osim da se ljubazno ponašaju"

19.01.2023.

21:37

Autor: Anja Matić

 Rijeka: Stambene zgrade u gradskom naselju Gornja Vežica

Rijeka: Stambene zgrade u gradskom naselju Gornja Vežica

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Rast cijena nekretnina u Hrvatskoj ne posustaje. Rijetko koja mlada obitelj ili par može kupiti nešto svoje, a pojedini studenti koji stanove uzimaju u najam te koji ne žive u mjestu studiranja ususret poskupljenju primorani su vratiti se rodnome kraju. 

Prema zadnjim službenim statističkim podacima, cijene stambenih objekata u Hrvatskoj u trećem tromjesečju prošle godine u prosjeku su porasle za 2,8 posto u odnosu na prethodni kvartal, dok je na godišnjoj razini rast ubrzao na 14,8 posto.


Mjesečnog najma u Rijeci više nema ispod 200 eura mjesečno, uvjeti su svakakvi, i koristoljublja je posljedično sve više. No nisu svi puki oportunisti koji iskorištavaju situaciju. Ima i onih koji su pritom ostali svoji, ponizni i susretljivi. 


Takav je i književnik Stefan Simić koji je nedavno mnoge oduševio svojom Facebook objavom. On naime u Beogradu nudi besplatan smještaj studentima, bez obveze plaćanja režija, struje, interneta i slično. 


Možda baš njegove riječi ponukaju nekog u Rijeci i okolici da napravi isto ili slično jer čovjek nekada samo treba stati na loptu i ponovno spoznati te prisjetiti se da smo zajedno jači i da je solidarnost vrijednost koja bi trebala krasiti svakog od nas ponaosob. 


Ako ste propustili, ovdje poslušajte razgovor i saznajte zašto se Stefan odlučio na ovaj potez i je li mu se netko već javio u potrazi za stanom:

razgovor sa Stefanom Simićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Radio Sova

Studentski program nastao suradnjom Sveučilišta u Rijeci i Radio Rijeke. Pripremaju ga studenti voditelji, novinari, tonci i glazbeni urednici. Bave se svim aspektima studentskog života u gradu i šire.

Poslušajte u Slušaonici