Hrvatski radio

Radio Rijeka

Bolje spriječiti nego liječiti - debljina trenutno najveći zdravstveni problem u Hrvatskoj

23.06.2022.

12:58

Autor: Neva Funčić

Voće i povrće

Voće i povrće

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Zdravlje je bogatstvo! U organizaciji udruge "Rijeka Danas" održan je okrugli stol "Brini se danas da bi bolje živio sutra" kojim je najavljen niz predavanja i radionica o zdravom načinu življenja i sprječavanju ovisnosti.

Europski projekt promocije zdravlja vrijedan pola milijuna kuna okupio je multidisciplinarni stručni tim i trajat će 18 mjeseci, a debljina je trenutno najveći zdravstveni problem, istaknuto je na prvom okruglom stolu. 


U inicijalnoj raspravi su sudjelovali liječnik internist Davor Štimac iz KBC-a Rijeka, Darko Roviš, voditelj Odsjeka za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja NZJZ PGŽ, voditeljica Odsjeka za prevenciju nasilja NZJZ PGŽ Ines Lazarević, psihologinja Ivana Host, fizičar Zvonimir Peranić i nutricionistica Ivana Dalleaste.


Cilj projekta povećati je znanje o zdravom načinu življenja kroz pravilnu prehranu i sprječavanje ovisnosti, a voditelj projekta Danko Švorinić najavio je šest ciklusa predavanja i brojne radionice za građane.


Projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u suradnji s posredničkim tijelima Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.


Švorinić najavljuje i internetsku stranicu projekta, a Davor Štimac upozorava da je debljina trenutno najveći javnozdravstveni problem u Hrvatskoj, kojeg treba prevenirati od najranije dječje dobi. Poslušajte izjave:

Švorić i Štimac

botel Marina

botel Marina

Foto: Neva Funčić / RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.