Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dan ljekovitog bilja uz stručno vodstvo, izlet i kušanje ljekovitih delicija

31.07.2022.

11:15

Autor: Nenad Lučić

Počinje berba lavande

Počinje berba lavande

Foto: Dnevnik/IMS / HRT

Srpanjski dio programa turističkih vikend manifestacija pod nazivom "Plodovi gorja Gorskog kotara" se ove nedjelje na području Općine Ravna Gora privodi kraju Danom ljekovitog bilja.

Pritom se o samoniklom bilju i njegovoj ljekovitosti uči u prirodnom okruženju te uz stručno vodstvo biologa, a edukativni je izlet ujedno i prilika za upoznavanje ravnogorskih, pješačkih i biciklističkih staza. 

Ljudi mogu kušati delicije od ljekovitog bilja, ali i isprobati neke kozmetičke preparate od samoniklog bilja te naučiti kako ponešto od toga mogu napraviti i sami. Ujedno nudimo i mogućnost turističkog obilaska naše Poučne staze plodova gorja, kao rekreativno obiteljske vožnje biciklom po poljima i šumama na području Ravne Gore.

predsjednica Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara Blažica Sveticki

Na taj je način Dan ljekovitog bilja idealan spoj edukacije i rekreacije, naglašava predsjednica Udruge Plodovi gorja Gorskog kotara Blažica Sveticki te dodaje:

Blažica Sveticki - izjava

poučna staza "Plodovi gorja"

poučna staza "Plodovi gorja"

Foto: Nenad Lučić / RR

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.