Hrvatski radio

Radio Rijeka

Grlić: Imate autora, platno na kojem je film i publiku. Bez tog triangla ne postoji film!

12.06.2022.

15:35

Autor: Albert Petrović

Albert Petrović i Rajko Grlić na obedu u studiju Radio Rijeke

Albert Petrović i Rajko Grlić na obedu u studiju Radio Rijeke

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Rajko Grlić, poznati hrvatski redatelj, scenarist i producent te američki i slovenski sveučilišni profesor filmske režije, gostuje u nedjelju 12. lipnja u 21:30 u ulozi Kino kustosa riječkog Art-kina Croatia, a prije toga je Na obed navratio u studio Radio Rijeke.

Rajko Grlić je već u petak sudjelovao u programu posvećenom prerano preminuloj Miri Furlan, a u nedjelju nastupa u ulozi kino kustosa. Odabrao je kultni film Billija Wildera "Bulevar sumraka". 


U površnom pregledu Grlićeve karijere dotakli smo se nekih njegovih filmskih uspjeha, poput "Samo jednom se ljubi", "Bravo maestro", "Kud puklo da puklo", "Čaruga"... sve do najnovijeg "Ustav republike Hrvatske", a slušali smo i glazbu korištenu u tim filmovima. 


Zašto je uvijek radio filmove koje će publika voljeti, što povezuje članove Praške škole, kako su filmovi nekad prolazili Titovu "cenzuru" i što ga žulja u hrvatskoj kinematografiji, poslušajte u razgovoru:

Na obedu: Rajko Grlić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.