Hrvatski radio

Radio Rijeka

I rukometašica i učiteljica Ana Debelić: Igrala sam protiv Ane!

09.01.2023.

17:10

Autor: Albert Petrović

Imenjakinja, Ana Debelić, rukometašica i učiteljica

Imenjakinja, Ana Debelić, rukometašica i učiteljica

Foto: Ana Debelić, privatni arhiv / -

Ana Debelić, naša Riječanka, podrijetlom s Raba, obranila je titulu najbolje rukometašice Hrvatske u prošloj godini. Njena imenjakinja i vršnjakinja, istog podrijetla, igra na istoj poziciji u crikveničkoj Murvici i predaje u Katoličkoj osnovnoj školi Josip Pavlišić u Rijeci. Baš nju uhvatili smo na malom odmoru i pitali dobiva li čestitke zabunom.

"O da, naravno! Ne samo ja, nego i moji bližnji. Posebno kada je riječ o nekim uspjesima, recimo nakon osvojene brončane medalje, a društvene mreže su imale tu glavnu ulogu. Neki su me čak i dodali... Inače, Anu poznajem budući da smo vršnjakinje i igrale smo u klubovima jedna protiv duge." Sve skupa to je jedna zanimljiva i smiješna situacija, govori Ana Debelić.


Uz rukometnu karijeru, Ana ima i onu učiteljice u školi, što uspijeva zahvaljujući dobroj organizaciji: "Sada sam razrednica drugom razredu. Još uvijek na zamjeni, ali bit ću tu još godinu i po. A klub Murvica je trenutno u drugoj ligi, iako smo bile prvoligašice tri godine. Sad smo negdje na sredini tablice."


Činjenicu da ovdašnjem rukometu u zadnje vrijeme ne ide baš najbolje komentira: "Po meni, trebalo bi više ulagati u mlade, kad je o sportu riječ. Krenut svakako od njih i motivirat ih da se uključe u sportske aktivnosti, ne mora to biti rukomet - bilo koji sport." 


"Budući da radim s djecom, mislim da ostavljam dojam na njih i da sam dosta njih potaknula da počnu trenirati i uopće pratiti rukomet", zaključuje Ana u razgovoru što ga možete preslušati u nastavku:

I rukometašica i učiteljica Ana Debelić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.