I ove srijede za vas nešto ukusno!
18.06.2025.
10:55
Autor: Jasminka Sušanj
priprema kolača
Foto: LISA DUCRET / Pixsell
I ove srijede za vas nešto ukusno!
Sastojci:
400ml mlijeka, 2 praška za puding od vanilije, 4 žl. šećera,
400ml mlijeka, 2 praška za puding od čokolade, 4 žl. šećera,
250ml vrhnja za šlag, 350g mljevenih keksa, 3 banane, 200g tamne čokolade, 2 žl. ulja,
Postupak:
Skuhajte čvrstu kremu od 400ml mlijeka, 2 praška za puding od vanilije i šećera. Kad krema provri i jako se zgusne skinite je s vatre, izlijte u zdjelicu, pokrijte folijom i ohladite.
Ponovite isto s pudingom od čokolade i također ga ohladite.
Istucite šlag od vrhnja i šećera u prahu. Kekse sameljite pa ih špatulom umiješajte. Dobit ćete gustu smjesu. Podijelite je u dva djela. U jedan dodajte kremu od vanilije a u drugi kremu od čokolade. Sad mikserom na najsporijem stupnju kreme dobro povežite sa smjesom keksa.
Kalup s odvojivim rubovima po dnu namažite s malo ulja. Najprije u njega stavite čokoladno punjenje i zagladite. Po njemu rasporedite bananu narezanu na kolutiće. Po banani premažite punjenje od vanilije i zagladite.
Sad u mikrovalnoj otopite čokoladu s dvije žlice ulja i premažite preko kolača. Stavite ga na par sati u frižider, a najbolji je ako odmori preko noći.
Sutradan kalupu uklonite rubove, kolač narežite i poslužite.
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI