Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: ljetna kava

29.06.2022.

16:17

Autor: Jasminka Sušanj

Kava

Kava

Foto: - / Shutterstock

Vrijeme je za opuštanje i eksperimente. Poigrajte se omiljenim okusom i pripremite slasticu koja će razveseliti sve kavopije, a možda i one koji kavom baš nisu oduševljeni, predlaže naša slastičarka Jasminka Sušanj.

Sastojci:

Za podlogu: oko 125g piškota, 10 žlica hladne kave.

Za kremu: 3 žlice šećera, 2 žlice instant kave, 2 žlice hladne vode, 2 dl slatkog vrhnja.

Za dekoraciju: 50 g tamne ribane čokolade.


Postupak:


Pripremite desetak visokih čaša u kojima ćete poslužiti desert.


Piškote sameljite u sjeckalici pa ih rasporedite na dno čaša. Malo pritisnite da se slegnu. Prelijte po jednom žlicom hladne kave.


U dublju zdjelicu stavite šećer, instant kavu i vodu. Tucite mikserom dok od tekućine ne dobijete gustu pjenu. U drugoj zdjelici istucite mekši šlag od slatkog vrhnja pa obje smjese lagano špatulom povežite u kremu. Tu smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljene čaše.


Malo krupnije nastružite čokoladu i žlicom, da se ne topi po prstima, pospite svaki desert pa stavite u frižider na sat-dva.


Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 12:40, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici