I ove srijede spremili smo vam jedan jednostavan recept kojeg će obožavati vaša cijela obitelj.
23.07.2025.
08:52
Autor: Jasminka Sušanj
sočni biskvit i komadići voća
Foto: - / pixabay
I ove srijede spremili smo vam jedan jednostavan recept kojeg će obožavati vaša cijela obitelj.
Sastojci:
Za biskvit:
4 jaja, 200g šećera u prahu, malo soli, 250ml mlijeka, 250ml ulja, 400g brašna, 1 prašak za pecivo, 50g kakaa
Za punjenje: 1 kg voća (breskve, marelice ili kruške)
Za preljev: 3 jaja, 200g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 6 žl. ulja, 500g svježeg sira, 200g kiselog vrhnja
Postupak:
Pećnicu zagrijati na 180°C a veći pleh obući u masni papir. Voće oguliti, očistiti i narezati na komadiće.
U veću zdjelu staviti jaja, šećer u prahu i malo soli, pa duže tući mikserom. Kad smjesa posvjetli i naraste doliti joj ulje i mlijeko i još malo tući. Na kraju dodati brašno prosijano s kakaom i praškom za pecivo i sve sjediniti. Izliti na pripremljeni pleh i poravnati. Po površini rasporediti komadiće voća pa odložiti sa strane.
Za preljev u većoj zdjeli tući jaja, šećer i vaniliju. Kad se smjesa zapjeni doliti ulje i još malo tući. Isto ponoviti i sa svježim sirom i kiselim vrhnjem.
Ovu kremu pomoću dresir vrećice nanesti po vrhu sirovog kolača. Staviti u pećnicu pa peći na 180°C oko 35 minuta. Pečen kolač potpuno ohladiti, narezati i poslužiti.
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI