Hrvatski radio

Radio Rijeka

Iz primorske kuharice: Skriveno voće

23.07.2025.

08:52

Autor: Jasminka Sušanj

sočni biskvit i komadići voća

sočni biskvit i komadići voća

Foto: - / pixabay

I ove srijede spremili smo vam jedan jednostavan recept kojeg će obožavati vaša cijela obitelj.

Sastojci:


Za biskvit: 

4 jaja, 200g šećera u prahu, malo soli, 250ml mlijeka, 250ml ulja, 400g brašna, 1 prašak za pecivo, 50g kakaa


Za punjenje: 1 kg voća (breskve, marelice ili kruške)


Za preljev: 3 jaja, 200g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 6 žl. ulja, 500g svježeg sira, 200g kiselog vrhnja


Postupak:


Pećnicu zagrijati na 180°C a veći pleh obući u masni papir. Voće oguliti, očistiti i narezati na komadiće.


U veću zdjelu staviti jaja, šećer u prahu i malo soli, pa duže tući mikserom. Kad smjesa posvjetli i naraste doliti joj ulje i mlijeko i još malo tući. Na kraju dodati brašno prosijano s kakaom i praškom za pecivo i sve sjediniti. Izliti na pripremljeni pleh i poravnati. Po površini rasporediti komadiće voća pa odložiti sa strane.


Za preljev u većoj zdjeli tući jaja, šećer i vaniliju. Kad se smjesa zapjeni doliti ulje i još malo tući. Isto ponoviti i sa svježim sirom i kiselim vrhnjem.


Ovu kremu pomoću dresir vrećice nanesti po vrhu sirovog kolača. Staviti u pećnicu pa peći na 180°C oko 35 minuta. Pečen kolač potpuno ohladiti, narezati i poslužiti. 


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.