Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Ljetna šarlota

10.07.2024.

11:13

Autor: Jasminka Sušanj

Breskve - ilustracija

Breskve - ilustracija

Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Svaka minuta uložena u rezanje, slaganje i miješanje vratit će vam se stostruko! A ne treba vam ni pećnica, što na ovim vrućinama dobro dođe. Pažljivo birajte breskve koje ćete koristiti i naoružajte se strpljenjem da slasticu u frižideru ostavite dovoljno dugo, preporučuje naša slastičarka Jasminka Sušanj. 

Sastojci:


1,5 kg zrelih breskvi, 100 g šećera, 500 g mascarpone sira, 300 ml slatkog vrhnja, 100 ml hladne vode, 15 g želatine u prahu, 100 g marmelade od marelica.


Postupak:


Breskve ogulite, očistite i narežite na tanje ploškice. Želatinu namočite u hladnoj vodi.


Istucite zajedno mascarpone sir, šećer i vrhnje. Na slaboj vatri otopite želatinu pa i nju utucite u kremu.


Zdjelu oblog dna iznutra obucite u prozirnu foliju. Dno i rubove zdjele obucite u ploškice breskava. Premažite polovicom kreme. Sad dodajte još jedan sloj voća pa zdjelu napunite ostatkom kreme. Završite gusto složenim ploškicama breskava koje dobro poravnajte.


Zdjelu pokrijte prozirnom folijom i odložite preko noći u frižider.


Sutradan slasticu izvrnite na pladanj za posluživanje, premažite s malo razrijeđene marmelade od marelica i poslužite.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 h

Priče koje pomažu: Želje malih balona

Zavalite se i poslušajte priču

prije

20 h

Vrijeme u Rijeci 30.10.: Oblačno s kišom

prognoza vremena

prije

22 h

Tržište nekretnina u PGŽ-u usporava: pad prodaje 35%, cijene i dalje visoke

Interes za stanove u projektu RIO nikad veći

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 11:35, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici