Obzirom na visoke temperature, ovoga tjedna naša slastičarka Jasminka Sušanj predlaže varijaciju na sladolednu temu. Dobro je što puno smjese možete pripremiti unaprijed i onda dovršavati koliko vam treba kad poželite osvježenje.
19.06.2024.
11:56
Autor: Jasminka Sušanj
Varijacija na sladolednu temu
Foto: Silvia / Pixabay
Obzirom na visoke temperature, ovoga tjedna naša slastičarka Jasminka Sušanj predlaže varijaciju na sladolednu temu. Dobro je što puno smjese možete pripremiti unaprijed i onda dovršavati koliko vam treba kad poželite osvježenje.
Sastojci:
170 g punomasnog grčkog jogurta, 120 g šećera, jedan vanilin šećer, 400 g slatkog vrhnja, jedna žlica kakao praha.
Postupak:
U višu posudu stavite jogurt, šećer, vaniliju i vrhnje. Istucite mikserom ali samo oko 20 sekundi da se sastojci dobro povežu.
Pripremite silikonske kalupe za kockice leda bilo kojeg oblika. Čak i oni najlonski kalupi su OK.
Izlijte smjesu u kalupe i stavite na smrzavanje na barem 12 sati.
Kad poželite sladoled izvadite par komadića, stavite u blender, na brzinu izmiksajte i sladoled je gotov.
Ako želite čokoladni sladoled, prije miksanja dodajte žlicu kakao praha, a ako Vam je draži voćni, dodajte smrznute komadiće omiljenog voća.
Ako sladoled nećete odmah poslužiti, vratite ga u zamrzivač do posluživanja.
Uživajte!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
prije
55 min
prije
2 h
prije
17 h
Emisija
Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 11:35, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.
Poslušajte u Slušaonici
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora
HRVATSKI RADIO
MEĐUNARODNI KANAL
NACIONALNI PROGRAMI