Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Sladoled s jogurtom

19.06.2024.

11:56

Autor: Jasminka Sušanj

Varijacija na sladolednu temu

Varijacija na sladolednu temu

Foto: Silvia / Pixabay

Obzirom na visoke temperature, ovoga tjedna naša slastičarka Jasminka Sušanj predlaže varijaciju na sladolednu temu. Dobro je što puno smjese možete pripremiti unaprijed i onda dovršavati koliko vam treba kad poželite osvježenje. 

Sastojci:


170 g punomasnog grčkog jogurta, 120 g šećera, jedan vanilin šećer, 400 g slatkog vrhnja, jedna žlica kakao praha.


Postupak:


U višu posudu stavite jogurt, šećer, vaniliju i vrhnje. Istucite mikserom ali samo oko 20 sekundi da se sastojci dobro povežu.


Pripremite silikonske kalupe za kockice leda bilo kojeg oblika. Čak i oni najlonski kalupi su OK.


Izlijte smjesu u kalupe i stavite na smrzavanje na barem 12 sati.


Kad poželite sladoled izvadite par komadića, stavite u blender, na brzinu izmiksajte i sladoled je gotov.


Ako želite čokoladni sladoled, prije miksanja dodajte žlicu kakao praha, a ako Vam je draži voćni, dodajte smrznute komadiće omiljenog voća.


Ako sladoled nećete odmah poslužiti, vratite ga u zamrzivač do posluživanja.


Uživajte!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

55 min

Rijeka ima novi vrtić, otvorena "Kapljica" na sveučilišnom Kampusu

Novootvoreni dječji vrtić Kapljica

prije

2 h

Rekordna akcija darivanja krvi na Zametu: prikupljeno 75 doza krvi

Darivanje krvi na Zametu

prije

17 h

Netko je u Rijeci osvojio 60.000,00 eura. Provjerite listiće!

euri

Vezani sadržaj

Emisija

Iz primorske kuharice

Male tajne velikog slastičarskog umijeća saznajte svake srijede u 11:35, s nekim novim slasnim receptom! Jasminka Sušanj, voditeljica samostalnoga slastičarskog obrta, već nas godinama upućuje u tajne pravilne izrade biskvita, keksa, kolača i ostalih delicija.

Poslušajte u Slušaonici