Trebat će vam pleh, ali ne i pećnica. I ponešto strpljenja dok čekate da se slastica ohladi. Izdrži li štogod da se ne smaže u kratkom roku, naša slastičarka Jasminka Sušanj kaže da praline možete u ledu, u nekom spremniku za sladoled, držati do tri mjeseca.
Sastojci:
500 g svježih jagoda, 250 g punomasnog grčkog jogurta, jedan vanilin šećer, jedna žlica meda, 200 g tamne čokolade, jedna žlica kokosovog ulja.
Postupak:
Jagode operite, osušite, očistite od peteljki i sitno narežite. U veću zdjelu stavite jogurt, vaniliju i med, pa sjedinite pjenjačicom da se sve dobro stopi. Sad dodajte sjeckane jagode i dobro pomješajte.
Pleh obucite umasni papir i na njega žlicom nanosite smjesu, na razdvojene hrpice, veličine jednog zalogaja. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili najbolje preko noći da se praline dobro stisnu.
Za glazuru na pari otopite čokoladu s kokosovim uljem.
Praline izvadite iz leda, pa jednu po jednu, pomoću vilica potoćajte u otopljenu čokoladu. Stavljajte ih nazad na masni papir i vratite u zamrzivač na 10 minuta.
I vaše su slastice spremne za uživanje.
Dobar tek!
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.