Hrvatski radio

Radio Rijeka

[RECEPT:] Smrtznute praline s jagodama

10.04.2024.

13:32

Autor: Jasminka Sušanj

ilustracija jagoda

ilustracija jagoda

Foto: - / pixabay

Trebat će vam pleh, ali ne i pećnica. I ponešto strpljenja dok čekate da se slastica ohladi. Izdrži li štogod da se ne smaže u kratkom roku, naša slastičarka Jasminka Sušanj kaže da praline možete u ledu, u nekom spremniku za sladoled, držati do tri mjeseca. 

Sastojci:

500 g svježih jagoda, 250 g punomasnog grčkog jogurta, jedan vanilin šećer, jedna žlica meda, 200 g tamne čokolade, jedna žlica kokosovog ulja.


Postupak:


Jagode operite, osušite, očistite od peteljki i sitno narežite. U veću zdjelu stavite jogurt, vaniliju i med, pa sjedinite pjenjačicom da se sve dobro stopi. Sad dodajte sjeckane jagode i dobro pomješajte.


Pleh obucite umasni papir i na njega žlicom nanosite smjesu, na razdvojene hrpice, veličine jednog zalogaja. Stavite u zamrzivač na nekoliko sati ili najbolje preko noći da se praline dobro stisnu.


Za glazuru na pari otopite čokoladu s kokosovim uljem.


Praline izvadite iz leda, pa jednu po jednu, pomoću vilica potoćajte u otopljenu čokoladu. Stavljajte ih nazad na masni papir i vratite u zamrzivač na 10 minuta.


I vaše su slastice spremne za uživanje.


Dobar tek!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.