Hrvatski radio

Radio Rijeka

Turistička Opatija: najbolji siječanjski rezultat u posljednjih 20 godina

03.02.2022.

16:02

Autor: Radio Rijeka

Kip djevojke s galebom, Opatija

Kip djevojke s galebom, Opatija

Foto: - / visitOpatija

Opatija je odličnim rezultatom otvorila novu turističku godinu: u siječnju je zabilježeno 10.700 dolazaka i 32.000 noćenja, što je najbolji siječanjski rezultat ostvaren nakon 2000. godine. Na početku 2022. godine Opatija je bila najtraženija destinacija na Kvarneru i druga najuspješnija u Hrvatskoj, nakon Zagreba. 

U Opatiji je u siječnju 2022. zabilježen porast broja noćenja od 33 posto u odnosu na 2019. godinu.


Broj su podigli domaći gosti s 14.165 noćenja, a to je 68 posto više nego u siječnju 2019. godine. Siječanjskih 17.808 noćenja inozemnih gostiju je 14 posto više nego u istom mjesecu 2019., a inozemni gosti stizali su iz Austrije, SAD-a, Slovenije, Njemačke i Italije.


Obzirom na godišnej doba, ne čudi da su hoteli bili prvi izbor smještaja i zato hotelski smještaj ima udio od 85 posto u ukupnom broju noćenja. Obiteljski je zastupljen s 13 posto, a u nekomercijalnom smještaju ostvareno je dva posto noćenja.


"U uvjerenju kako se 'po jutru dan poznaje', s veseljem i optimizmom gledamo u nastavak 2022. godine. Odlični siječanjski rezultati, koji su se nadovezali i na snažni prosinac, pokazali su kako je opravdan značajni trud uložen u planiranje, realizaciju i promociju Adventa, ali i promociju i ostalih brojnih prednosti koje Opatija nudi kao zimska destinacija. Pred nama je romantična veljača, mjesec ljubavi u kojem do izražaja ponovo dolazi opatijska tradicija i atmosfera. Za posjetitelje smo pripremili brojne sadržaje i prigodno uredili čitav grad, stoga se nadamo da će se pozitivan trend iz siječnja nastaviti i u veljači, ali i preliti na ostatak godine", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.


"Zalažem se da se mnoge popularne manifestacije i događanja u Opatiji, koje su ujedno i razlog dolaska naših gostiju, održe unatoč pandemiji, uz pridržavanje zadanih mjera te da Opatija bude prepoznata kao cjelogodišnja turistička destinacija. Iznimno me raduje da smo na početku moga mandata ostvarili ovakav izuzetan uspjeh, što nam daje pravi razlog za optimizam na početku turističke 2022. godine", kazao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.