Hrvatski radio

Radio Sljeme

Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti

20.06.2014.

14:41

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Ljeto u Muzeju suvremene umjetnosti" multimedijalni je program koji počinje večeras besplatnim koncertom Oridano Gipsy Jazz Banda na južnom platou muzeja.

Spomenuti program u Muzeju suvremene umjetnosti uključuje rock koncerte, projekcije filmova i likovna događanja. Urednik programa Branko Kostelnik:

"Riječ je o sinergiji više umjetnosti i više pop-kulturnih izričaja sa suvremenom umjetnošću. Tako imamo šest koncerata petkom, koji su potpuno besplatni i naslovljeni "Korijeni rocka". Dakle, riječ je o tome da sve korijene temeljce rock and rolla kao što su soul, blues, country, jazz pokušavamo približiti široj publici i to je ono što raduje da su to sve mladi ansambli, mladi sastavi", rekao je Kostelnik.    

Ipak, najatraktivniji događaji u okviru Ljeta u Muzeju suvremene umjetnosti bit će sljedećih šest subota:

"Subotom za jednu ulaznicu možete konzumirati tri programa- retrospektivnu izložbu Vlaste Delimar 'To sam ja', projekciju 'Best of metropolis', dakle najbolje filmove sezone, nagrađene u Cannesu, Berlinu, Veneciji, koji su se tijekom 2013. i 2014. prikazivali u našoj klimatiziranoj dvorani Gorgona u muzeju, i u 21 i 30 na prekrasnoj lokaciji, na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti, koncipirali smo šest rock and roll bandova, šest urbanih bandova čija poetika na neki način korespondira sa suvremenom umjetnošću", dodao je Kostelnik.     

Dakle, večeras u 21 sat dođite na besplatni koncert Oridano Gypsy Jazz Banda na južnom platou Muzeja suvremene umjetnosti. Sutra u 21 i 30 na terasi muzeja MOŽETE UŽIVATI I OPUSTITI SE UZ NASTUP Darka Rundeka i Cargo tria, a sljedećih subota svirat će Elemental, Gustafi, Urban, Bambi Molesters i Jinx.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.