Hrvatski radio

Radio Sljeme

Božićna priča obitelj Pavletić u sklopu zagrebačkog Adventa

27.11.2017.

13:13

Autor: Margareta Jozinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I naš će grad ovoga Adventa imati tematski božićni park sa skulpturama rađenim od prirodnih materijala - vinove loze i drva masline. Neprofitna, ekološko-umjetnička, udruga Arteco Pavletić, u posljednje dvije godine svoga rada iznjedrila je i božićni park skulptura.

Nakon dvije uspješne ljetne sezone na Krku, slavonska braća zagrebački su Advent odlučili obogatiti svojom originalnom ponudom biblijskog tematskog parka smještenog u Resniku. 

Jedinstvene su u svijetu jer skulpture radimo od vinove loze i drva masline, ispričao je umjetnik Zoran Pavletić. 

Park je smješten u Resniku na gotovo 5 tisuća četvornih metara. 20-ak velikih skulptura priča pravu božićnu priču. No, prava čarolija slijedi kad dođe večer jer sve skulpture tada dobivaju poseban sjaj - pale se lampice i sav park svijetli.

Motivi su konji, magarci, deve i ovog puta božićna tematika Marije s Josipom, Sveta tri Kralja - svi su u prirodnoj veličini, dodao je Pavletić.

Uz samu izložbu preko dana će posjetitelji moći sudjelovati i na besplatnim radionicama koje će biti otvorene od 12:00 pa sve do 16 sati. Svi zainteresirani moći će gledati kako nastaju skulpture od vinove loze, ali i pomoći pri izradi novih.

Tematski park posjetitelji će moći obići od ove srijede pa sve do Sveta Tri Kralja na adresi Slavonska Avenija 100. Radno vrijeme je od 12:00 pa sve do 22 sata. Umjesto ulaznice prikupljaju se dobrovoljni prilozi kako bi ovakav park mogao educirati, ali i razveseliti što više lica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.