Hrvatski radio

Radio Sljeme

Donacije za Čičku Poljanu prima Crveni križ

20.02.2014.

16:22

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svi građani, predstavnici tvrtki i institucija koji žele pomoći stanovništvu u poplavljenoj Čičkoj Poljani mogu se javiti u velikogorički Velike Gorice u kojem se primau sve donacije.

Velikogorički Stožer za zaštitu i spašavanje je tijekom dana zaprimio brojne pozive osoba i institucija spremnih pomoći mještanima Čičke Poljane, no pozive građana koji žele pomoći svojim donacijama preusmjerili su na tamošnji Crveni križ.

Donacije se zaprimaju u Distribucijskom centru velikogoričkog Crvenog križa, a broj telefona je 01/6221 318.

Načelnik stožera Stjepan Kos izvijestio je da je stanje u Čičkoj Poljani i dalje teško. Vodostaj je prešao prošlogodišnju kritičnu točku od 325 centimetara i već je na 338 centimetara. Trenutno je "odsječeno" između 70 i 80 kuća, rekao je Kos i dodao da su najugroženijim obiteljima danas podijelili 110 paketa s hranom.

Većina kuća je, zahvaljujući postavljenim vrećama s pijeskom, dosad obranjena i voda nije ušla u prostorije. Ipak, glavna prijevozna sredstva u Čičkoj Poljani sada su čamci i bageri.

"Pomoć nude građani, poduzetnici, Grad Zaprešić i drugi u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Zahvaljujemo svima na iskazanoj solidarnosti", poručio je Kos.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.