Hrvatski radio

Radio Sljeme

Festival zdravlja ovoga vikenda na Maksimiru

22.05.2022.

11:10

Autor: Radio Sljeme

Festival zdravlja

Festival zdravlja

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Festival zdravlja održava se ovoga vikenda u Parku Maksimir. Manifestacija je nastala prije dvije godine u jeku pandemije, a poruka je ovogodišnjeg izdanja #uspori, jer, kako kaže organizatorica Festivala Nevena Rendeli, nakon silnih zatvaranja i ograničenja, sada želimo sve odjednom, a takav pristup šteti našem zdravlju.

  

Glavna je zadaća okupiti stručnjake, nutricioniste, kineziologe i liječnike, kao i sve one koji žele znati kako živjeti zdravije i što promijeniti u svom svakodnevnom životu.


- Tako da smo jučer baš razgovarali s pulmolozima o tim respiratornim problemima koje danas imamo, i zbog zagađenja, i zbog raznih alergija i svega onoga što nekako moderan život nosi, a danas nastavljamo u istom tonu i više se posvećujemo kardiovaskularnim bolestima, ali i promjenama koje nam se događaju u životu nakon četrdesete, tema koja posebno mene zanima, a onda onaj drugi dio dana posvećujemo mentalnom zdravlju, jer to je tema koja je nažalost nepresušna, zbog toga što su nekakvi problemi posljedica ove dvogodišnje izolacije, pogotovo za mlade - navodi organizatorica.


Tako će do kraja dana roditelji i djeca moći dobiti besplatne savjete psihologa, ali i poslušati zanimljiv panel “Kako si?” u društvu prof. dr. sc Nataše Jokić Begić. Za nedjeljni ručak pobrinut će se glumica Anita Matić Delić na bio&bio štandu koja će pripremiti osvježavajuću salatu i slatko iznenađenje. Popodnevni program nastavit će se u istom tonu, pa će o važnosti brige za mentalno zdravlje govoriti jedan od najpoznatijih publicista i sociologa Bruno Šimleša.


Festival završava zabavnim treningom babywearing fitnessa, odnosno, programom vježbanja za majke i očeve s djecom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici