Hrvatski radio

Radio Sljeme

Goluža u Skupštini nosio plinsku masku "zbog smrada" iz Gradske plinare!

28.04.2022.

12:00

Autor: Hina

Trpimir Goluža

Trpimir Goluža

Foto: Robert Anić / PIXSELL

" Stavio sam masku da se zaštitim od smrada koji se širi iz zagrebačke plinare i Gradske uprave. To je smrad neodgovornosti, pohlepe, ogromnih nenadoknadivih financijskih gubitaka”, rekao je oporbeni Trpimir Goluža za skupštinskom govornicom.

 MOST-ov gradski zastupnik time je htio upozoriti upozoriti na "smrad" koji se širi iz Gradske plinare - Opskrba tj. na dug od 400 milijuna kuna, no gradonačelnik Tomislav Tomašević taj je podatak opovrgnuo.


- Od lipnja 2021. pa do danas, samo u 10 mjeseci, Opskrba je ostvarila gubitak od 400 milijuna kuna. Tomašević nije kriv, ali je itekako odgovoran za uništavanje Gradske plinare - Opskrba, jer nije na vrijeme detektirao situaciju i smijenio krivce”, ustvrdio je Goluža.


- Podatak o 400 milijuna kuna gubitka je krivi, ja znam detaljan podatak, on ne zna i nabada”, rekao je Tomašević dodavši da će se točan gubitak vidjeti po objavi izvještaja za nekoliko dana.

Podsjetio je kako je štetan ugovor o kupnji plina potpisan drugi dan njegovog mandata i da za njega nije mogao znati, a da je, čim je za to saznao, reagirao i smijenio odgovorne, uključujući direktora Gradske plinare Opskrbe, direktora Sektora trgovine plinom i ostale.


- Kada sam saznao, tada smo djelovali, interna kontrola je gotova, dokumentacija će se proslijediti nadležnima i utvrdit će se odgovornost bivše uprave. To više nije na meni, poručio je Tomašević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.