Hrvatski radio

Radio Sljeme

Mrak Taritaš: Paladina se skriva od javnosti jer "nema pojma"

26.05.2022.

12:17

Autor: Hina

Anka Mrak Taritaš

Anka Mrak Taritaš

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš  ponovno je kritizirala izostanak obnove u Zagrebu i na Baniji, a nadležnog ministra Ivana Paladina prozvala je da se skriva od javnosti kako ne bi morao odgovarati na pitanja o kojima "nema pojma".


- Jučer je bila tematska sjednica Odbora za graditeljstvo na temu obnovu i ministar Ivan Paladina - koji se nije pojavljivao u javnosti duže vrijeme - pojavio se, i to je bio plač majke Božje. Nema ideje, ne događa se ništa, u Zagrebu od obnove nema ni 'o', nešto malo se dešava na Baniji, ali puževim korakom”, kazala je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.


Apsurd je, kaže, u tome da novaca ima i da novci nisu problemi, ali se ne zna, nema ideje ni volje kako ih potrošiti i kako stvoriti novu vrijednost.


- Prvi čovjek koji je bio zadužen za obnovu bio je Darko Horvat, koji je nestao u bespućima hrvatskih zatvora. Kad je premijer dao posao Horvatu, to je otprilike kao da odlučite zaposliti vozača, a on nema vozački ispit, rekla je, a iza njega dolazi sljedeći ministar, koji se ne želi ni pojavljivati da ne mora odgovarati na pitanja, ustvrdila je Taritaš.


- Paladina se jučer pojavio na Odboru, a bilo bi bolje da nije jer je svojom pojavom i načinom na koji je odgovarao na pitanja pokazao da pojma nema”, ocijenila je Mrak Taritaš.


- Kad je riječ o Zagrebu, od pet milijardi je potrošeno osam posto. Za Baniju je osigurano 2,4 milijarde, a koliko je potrošeno? Tog podatka ni nemamo. I onda ćemo te novce morati vratiti jer smo nesposobni, nemamo ideju i ono što je najtragičnije, premijeru Plenkoviću, imate li želju da se obnova stvarno napravi?”, pitala je čelnica GLAS-a.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.