Hrvatski radio

Radio Sljeme

HSLS "U Zagrebačkom holdingu vlada kadrovski šlamperaj!"

04.10.2022.

12:16

Autor: Radio Sljeme

Gradski HSLS

Gradski HSLS

Foto: Antonio Jakus / PIXSELL

Posljednjih dana potvrđeno je da je kadrovska politika Holdinga pripremljena neozbiljno i da je sastavljena stihijski, poručili su gradski HSLS-ovci aludirajući na nedavni email koji je dospio u javnost, a u kojem Zagrebački holding poziva tri bivše djelatnice pozivnog centra za građane, da se vrate na isto radno mjesto za koje im je otkazan ugovor o radu.

 Od 20 službenika, njih 11 dobilo otkaze pa u pozivnom centru koji dnevno primi i do 9 tisuća poziva sada radi svega 6 djelatnika. Ono što je izazvalo podsmijeh javnosti je sadržaj elektroničke pošte u kojoj Holding poziva tri bivše djelatnice da se vrate na posao, ali da u tom slučaju vrate otpremnine koje su im isplaćene uz otkaz ugovora o radu, istaknuo je HSLS-ov gradski zastupmnik Kristijan Jelić.

- Naravno niti jedna od tih djelatnica nije pristala da se vrati ali osim tih djelatnica koje su otišle, veliki je problem s djelatnicima koji su ostali zbog znatno povećanog opsega posla, upozorava Jelić.


A što se tiče novog modela prikupljanja otpada u gradu, čelnik stranke Darko Klasić smatra da je sustav loše osmišljen no ipak poziva Zagrepčane da ga se pridržavaju.


Klasić se osvrnuo i na financijske probleme zagrebačkih Kulturno umjetničkih društava.


- Ti baštinici i zaštitnici zagrebačke tradicije, jezika i običaja često su neprepoznati i bez odgovarajuće financijske podrške, zbog čega više ne mogu plaćati voditelje, održavati narodne nošnje i

 instrumente, a sve češće ne mogu ni sudjelovati na nastupima izvan mjesta događaja, tvrdi Klasić te poziva gradsku upravu da hitno rebalansom proračuna poveća sredstava za financiranje KUD-ova Grada Zagreba jer će u suprotnom zasigurno doći do smanjivanja članova i zatvaranja pojedinih kulturno umjetničkih društava.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.