Hrvatski radio

Radio Sljeme

Predstavljen projekt "Sigurna turistička destinacija 2022"

04.07.2022.

13:16

Autor: Radio Sljeme

Predstavljanje projkta Sigurna turistička destinacija 2022.

Predstavljanje projkta Sigurna turistička destinacija 2022.

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

U sklopu projekta "Sigurna turistička destinacija 2022" danas su u Policijskoj upravi zagrebačkoj predstavljeni korejski policajci koji će u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku pomagati svojim turistima ali i našim policijskim djelatnicima u komunikaciji s njima.

U sklopu projekta "Sigurna turistička sezona" koji traje od 2006- godine, a koji je prošle godine promijenio ime u "Sigurna turistička destinacija" dosad je sudjelovalo dvadeset policijskih organizcija iz 18 zemalja s ukupno 910 policijskih službenika.


Policijski službenici iz južne Koreje već su radili u Zagrebu, 2019 godine i tada smo imali samo pozitivna iskustva, naglasio je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić. 


- Radit će u policijskim odorama korejske policije bez službenog naoružanja i bez primjene policijske ovlasti. Osnovna zadaća će im biti pomoć našim policijskim službenicima u uspostavi što bolje komunikacije sa korejskim turistima, rekao je Rašić.


Ovogodišnji broj turista iz Južne Koreje za sada je skroman no direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld očekuje porast dolazaka s obzirom na to koliko je Zagreb bio omiljena destinacija za Korejance. Naime, od početka godine registrirano je samo 2400 dolazaka i 4500 noćenja korejskih turista.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.