Hrvatski radio

Radio Sljeme

Iduća Skupština 10.travnja

25.03.2014.

18:20

Autor: Irena Dizdarević, Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon je objavljeno: sjednica Gradske skupštine održat će se 10.travnja, ali se još ne zna o kojim će sve točkama dnevnoga reda raspravljati gradski zastupnici s obzirom na to da još nije održana sjednica Predsjedništva Skupštine - prenosi HINA.

Pretpostavlja se da bi se, među ostalim, moglo raspravljati o Sveticama. Mediji, naime, navode da je predsjednik Skupštine Darinko Kosor istaknuo da je na iduću sjednicu uvršten prijedlog SDP-a za raspravu o Sveticama.

Sjednice Gradske skupštine održavaju se svaki mjesec, a kako je posljednja bila 6. veljače, a u ožujku nije sazvana nova, odmah su reagirale zagrebačke oporbene stranke - SDP i HDZ. Predsjednik zagrebačkog SDP-a i potpredsjednik Skupštine Davor Bernardić te HDZ-ov potpredsjednik Skupštine i šef gradske organizacije stranke Andrija Mikulić ustvrdili su prije tjedan dana da se Gradska skupština "pretvara u fikus" te zatražili hitno sazivanje sjednice koja je, prema ranije dogovorenom kalendaru, trebala biti održana 20. ožujka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.