Hrvatski radio

Radio Sljeme

Izvršni odbor Dinama smijenio četvoricu dužnosnika

02.02.2023.

16:04

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Miroslav Rožić

Miroslav Rožić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Na sjednici Izvršnog odbora GNK Dinama dužnosti su razriješeni predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić, članovi Nikola Polak i Andrej Meniga te Damir Zorić, član Izvršnog odbora kluba.

U Izvršnom odboru je 13 članova, dvojica nisu bila na sjednici, a od 11 glasova, sedam je bilo za izbacivanje spomenute četvorke, dva su bila suzdržana i jedan protiv,. Zorić nije glasao jer se u odluci radilo o njemu, objavile su Sportske novosti.


Kako se prenosi, isključeni su iz Dinama jer su radili protiv kluba i nanijeli mu štetu medijskim istupanjem u kojem su tvrdili da Izvršni odbor nije proveo odluku Skupštine o smjeni člana Uprave Krešimira Antolića.


Podsjetimo, Rožić i Zorić bili su ključni ljudi u skupljanju 45 potpisa skupštinara za izvanrednu Skupštinu u Dinamu.


No, postavlja se pitanje kako je moguće da Izvršni odbor smjenjuje članove Nadzornog odbora. Naime, potonje tijelo po samoj svojoj funkciji nadzire rad ostalih tijela i brine se o tome da se tijekom poslovanja u Dinamu poštuju Statut i drugi klupski propisi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici