Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kasni popravak krova na školi u Sigetu

29.01.2014.

16:19

Autor: Davor Šalat, Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što se prije godinu pod snijegom urušio krov Osnovne škole Većeslava Holjevca u Sigetu, na njegovo mjesto privremeno je postavljena folija. Radovi na postavljanju novog krova kasne.

Škola Većeslava Holjevca, u Sigetu još jednu zimu dočekala je nespremna - upozorila je na to obrativši se izravno Radio Sljemenu jedna od profesorica škole Jasna Gajić. Sve je počelo još lani kada se pod teretom snijega urušio krov škole. Pročelnik Gradskog ureda za sport, kulturu i obrazovanje Ivica Lovrić objasnio je da su izvođači radova na novom krovu probili rokove:

"Nažalost, radovi ne idu onom dinamikom kojom bismo htjeli budući da je rok izvođenja radova šezdeset dana i završetak je trebao biti 2. veljače. Znamo da je i bilo dobro vrijeme, međutim, izvođači još uvijek krovnu konstrukciju pripremaju u svojim radionicama i ono što imamo zadnuje njihovo da će montaža početi 28. siječnja. Nadamo se d će to tako i biti. Naravn o da Grad Zagreb ima instrumente i zakonski propisane sankcije za kašnjenje radova do kojih će očito i doći", rekao je Lovrić.       

Lovrić je, međutim, ocijenio da se nastava, usprkos improviziranom popravku krova, normalno odvija:

"Sigurnost djece i uvjeti odvijanja nastave nisu ugroženi. Krov je već prošle godine, kad je nastao problem, privremeno saniran i što se tiče samog izvođenja nastave i sigurnosti boravka djece, ništa nije ugroženo i nema nikakve potrebe za nekakvim alternativnim rješenjem", zaključio je Lovrić.   

No, djelatnici škole smatraju da je stanje alarmantno. Profesorica Gajić u svom pismu upozorava kako su u slučaju kiše ili snijega, školske prostorije prepune kanti za skupljanje vode, što je sramotno za ustanovu kao što je osnovna škola. Također, pita se hoće li nešto biti poduzeto tek kad se krov dodatno uruši i netko nastrada.

Gradonačelnik Milan Bandić u programu Radio Sljemena najavio je da idući tjedan obići školu, te dodaje da će krov biti dovršen na vrijeme..

"Problem je tamo gdje još nismo zatvorili gdje nemožemo raditi u zgradi nego moramo raditi vanjske zidove, mi ćemo to završiti na vrijeme budite bez brige"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.