Hrvatski radio

Radio Sljeme

KB "Sveti Duh" dobio konačno javnu garažu s 477 parkirališnih mjesta

11.01.2021.

11:55

Autor: Vesna Jurić Rukavina

Foto: Grad Zagreb

Foto: Grad Zagreb

Foto: - / -

Klinička bolnica „Sveti Duh" konačno je riješila problem parkiranja izgradnjom podzemne garaže s 477 parkirališna mjesta. Korisnici Svetoduške garaže automobile do 1. veljače mogu parkirati besplatno.

U sklopu Kliničke bolnice "Sveti Duh" Zagrebparking je za građane otvorio novu javnu garažu s ukupno 477 parkirališnih mjesta na četiri etaže.
Ravnatelj bolnice prof.dr. Mladen Bušić, rekao je kako ove godine ta bolnica obilježava 217 godina kontinuiranog rada, "a upravo u godini pandemije svjedočimo kako je upravo zdravstvo nacionalno blago".
Javna garaža rekao je koja je, uz bolnicu, bit će u funkciji i za potrebe drugih važnih institucija - vrtiće, Dom za starije te školu.

Na otvorenju je predstavljen sustav za automatsku naplatu i centralno upravljanje koji znatno modernizira proces parkiranja, a korisnicima pruža kvalitetniju uslugu kao i raznovrsne načine plaćanja. Korisnici Svetoduške garaže automobile do 1. veljače mogu parkirati besplatno.  

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban naglasila je kako je riječ o jednom od kapitalnih projekata Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.  "Izgradnja ove garaže dio je većeg projekta gradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna. Ovo je svakako izazovan projekt jer je riječ o najstarijoj bolničkoj ustanovi u Hrvatskoj čije usluge koriste ne samo Zagrepčani, već i građani s drugih područja Hrvatske", istaknula je Stojić Deban. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.