Hrvatski radio

Radio Sljeme

Kobasice umjesto cvijeća - novi trend?

29.03.2016.

12:59

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cvjećari na Splavnici - jedan od simbola turističkog središta grada - jutros su ostali neugodno iznenađeni. Zbog radova u Radićevoj, pedesetak štandova seli se na Trg Petrice Kerempuha. No, oni zahtijevaju dogovor s Gradom i nadaju se kompromisu.

Vijest o tome dobili su iz Tržnica Zagreb tek na Veliki petak, a dotada su mislili da će, idućih šest mjeseci, prodavati cvijeće na sjevernom dijelu Trga bana Jelačića. Iako je Gradska uprava, po nalogu gradonačelnika, odbila mogućnost prodaje na središnjem trgu, cvjećari se još uvijek nadaju kompromisnom rješenju. Evo što su nam rekli sami cvjećari i neki građani:

"Postoji sad jedini problem što je taj gore prostor stvarno neadekvatan za nas. Prvo, gore je prostor dvaput manji od ovog dolje prostora, nas je gore nekakvih 30 posto više prodavača, doslovce smo k'o sardine; nitko nije znao do petka o tome. Nama je došlo k'o ovčicama rečeno - od utorka ste kod Petrice Kerempuha. Međutim, pobunili smo e, samo su nam rekli - budite sretni. "

"Mislim da nema smisla micati odavde cvijeće i stavljati velike stolice na koje ja stara ne mogu ni sjesti; starijim ljudima je prikladno tu doći - čemu sad to seliti sve tamo gore?"

Sudeći prema komentaru gradonačelnika Milana Bandića, kompromisnog rješenja neće biti:

"Dok to ne napravimo, oni će biti gore. Nek' drže da što prije napravimo Dugu ulicu. Čim završimo Dugu ulicu, vratit ćemo ih na staro mjesto. Oni će malo sada opravdano jambrati, ali nek' razmišljaju danas i broje dana kada će se što prije vratit'."

Budući da je, umjesto njihovih štandova, na Splavnici osvanula drvena kućica za prodaju kobasica, u razgovoru s našim novinarom, cvjećari su javno posumnjali da radovi u Radićevoj nemaju veze s njihovim premještajem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.