Hrvatski radio

Radio Sljeme

Na Trgu Dani hrvatskih tržnica

26.09.2014.

10:28

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavaju se Dani hrvatskih tržnica. U našemu Gradu središnje je događanje na središnjem gradskom Trgu. Manifestacija je otvorena točno u 10 sati.

Jedan od suorganizatora je Udruga hrvatskih tržnica. Pozivnicu je, gostujući u našemu programu uputio glasnogovornik zagrebačkih tržnica Miro Pupić Bakrač.

"...mi ovdje danas na Trgu bana Jelačića imamo 22 tržnice iz Hrvatske. 90 gradova u Hrvatskoj ima tržnicu. i kad to sve lijepo zbrojimo ond vidimo da smo mi jedna...zemlja koja taj način trgovanja u sebi nosi i taj način je vrijedan i za budućnost...Poziv sugrađanima da dođu i da probaju vrhunske delicije..." - poručio je Pupić Bakrač.

"...Naći će se ovdje i pravog soparnika iz poljičkog kraja, varaždinskog zelja baš za nadolazeće hladnije dane, šarolikog slavonskog povrća i voća, domaćih medova da nas zdravlje ne izda, sireva koji nam prenose ukuse zelenih slavonskih pašnjaka i dalmatinskog i istarskog krša, neodoljivih suhomesnatih delicija od pršuta do slavonskih i podravskih kobasica, pa nezaobilaznih domaćih ulja koja kao da dočaravaju svu prirodoslovnu raznolikost Hrvatske – od zeleno zlatnog maslinovog ulja do crnog bučinog ulja Međimurja i Zagorja, ukusne i svježe morske ribe, domaćih likera i vina i još puno, puno toga što dočarava sve regionalne posebnosti Hrvatske u gurmanskom i enološkom smislu..." - navedeno je to, među ostalim na stranicama Udruge hrvatskih tržnica.

Ovaj bogati sajam možete posjetiti sve do 18 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.