Hrvatski radio

Radio Sljeme

Nadzorni odbor od države traži - spas za Imunološki

23.10.2014.

11:36

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Štrajk zbog neisplate plaća za kolovoz i rujan u Imunološkom zavodu se nastavlja. Nadzorni odbor zatražit će - da država spasi Zavod, osigura 5 mil. kn za plaće kao i proizvodnu dozvolu.

Povjerenik Novog sindikata Srećko Sladoljev naglasio je da treba učiniti sve kako bi se dobila privremena proizvodna dozvola. Skladišta krvne plazme su puna, ali se krv prolijeva jer transfuzijski centri nemaju kapacitete za držanje većih količina plazme. 

Nazire li se rješenje za spas Imunološkog?

Ministarstvo gospodarstva blizu je pronalaska rješenja - kako bi se našao novac za plaće i pokretanje proizvodnje. Odluka je poslana u Vladu i vidjet ćemo kada će se naći na sjednici, istaknuo je glasnogovornik ministarstva Tomislav Cerovec.
Povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske u Imunološkom zavodu Lidija Jagarinec naglsila je kako se pokušava pomoći Zavodu da opstane - kao gospodarska cjelina, što je radnicima najbitnije.

"...Ako zadržimo cjelokupnu proizvodnju, vjerujem da ćemo moći dalje raditi vlastitim snagama. Radnici će nastaviti štrajk sve do isplate plaće za kolovoz, no štrajkat će samo sat vremena dnevno, od 12 do 13 sati, kako ne bi ugrozili preostalu proizvodnju i odnos s financijskim kućama, odnosno kako bi od HALMED-a mogli zatražiti privremenu dozvolu..." naglasila je Jagarinec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.