Hrvatski radio

Radio Sljeme

Novi Zagreb do srijede bez tople vode

07.08.2014.

14:42

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže do srijede, 13. kolovoza bit će obustavljena opskrba toplom vodom za potrošače u Novom Zagrebu, priopćilo je HEP-Toplinarstvo.

Obustava je počela danas u 6 sati ujutro, a ponovnu uspostavu opskrbe toplom vodom za potrošače u naseljima Središće, Zapruđe, Sopot, Siget i Trnsko u HEP-u predviđaju za 13. kolovoza ujutro. Za potrošače u naseljima Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec ponovnu opskrbu očekuju istoga dana u večernjim satima. Bez tople vode bit će približno 30.000 novozagrebačkih kućanstava.

HEP-Toplinarstvo navodi kako će u navedenom razdoblju u Zapruđu provoditi sanaciju magistralnog vrelovoda u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana, kao i radove u šahtu na Meštrovićevom trgu. Napominje kako su ovi radovi nastavak višegodišnje revitalizacije centralnog toplinskog sustava u Zagrebu, a provode se s ciljem sprječavanja kvarova i puknuća na toplinskom sustavu, kako bi se omogućila pouzdana i kontinuirana opskrba toplinskom energijom za vrijeme trajanja ogrjevne sezone.

U HEP-Toplinarstvu ističu da opskrbu potrošača u novozagrebačkim naseljima nije moguće organizirati alternativnim putem, ali da će zato uložiti maksimalne napore kako bi ovaj prekid opskrbe toplinskom energijom bio što kraći. Potrošače koji zbog radova neće imati toplu vodu mole za strpljenje i razumijevanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.