Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od srijede počinje izrada ZET-ovih pretplatnih karata za učenike i studente

21.08.2023.

12:28

Autor: Mario Mihaljević/ ZET

ZET-ova pretplata

ZET-ova pretplata

Foto: Neva Zganec / Pixsell

Zagrebački električni tramvaj od srijede počinje s izradom Pretplatnih karata za učenike i studente za školsku i akademsku 2023./2024 godinu te produljenjem statusa postojećih učeničkih i studentskih karata, priopćio je u ponedjeljak ZET.


Novi korisnici koji do sada nisu izrađivali Pretplatnu kartu, trebaju ovjeriti Zahtjev ZET-a s jednom fotografijom u obrazovnoj instituciji te se uputiti na bilo koje prodajno mjesto. 


Na raspolaganju su im dvije mogućnosti - može se zatražiti izrada fizičke pretplatne karte ili formiranje virtualne pretplatne karte u aplikaciji MojZET. Cijena izrade pretplatne karte iznosi 3,98 eura i traje nekoliko dana, dok se za formiranje virtualne karte ne naplaćuje naknada za izradu. 


Postojeći korisnici, odnosno učenici i studenti koji su protekle godine koristili Pretplatnu kartu i kupovali odgovarajuće kupone, mogu produljiti statuse na svojim fizičkim kartama i bez ovjere Zahtjeva u obrazovnoj instituciji i to na prodajnim mjestima ZET-a te na kioscima ugovornih partnera. 


Putem studentske elektroničke baze ISAK, procedura produljenja statusa počet će od 23. kolovoza, a za učenike u skladu s podacima sustava eMatica od 2. rujna. Do tada, produljenje statusa može se obaviti uz ovjereni Zahtjev ZET-a. Produljenje statusa mogu u svega nekoliko koraka obaviti i mobilnom aplikacijom. 


Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području Velike Gorice, Zaprešića i Stupnika, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada, odnosno Općine. Učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine s tih područja će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a i kioscima ugovornih partnera, ukoliko će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka. 


Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine, navodi u priopćenju ZET.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.