Hrvatski radio

Radio Sljeme

Od sutra u upotrebi elektronička parkirna karta

30.07.2014.

15:17

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrepčani i njihovi gosti od sutra će moći koristiti novu uslugu plaćanja parkiranja automobila putem elektroničke parkirne karte, najavili su iz Zagrebparkinga, podružnice Zagrebačkog holdinga.

Elektronička parkirna karta potpuno je nova usluga koja nadopunjuje dosadašnje mogućnosti kupnje parkirnih karata na parkirnim automatima ili slanjem SMS poruke. Elektronička karta moći će se kupiti na više od 200 prodajnih mjesta odnosno na kioscima Tiska u Zagrebu.

Na jednom od kioska Tiska, na Kenedyevom trgu, ispred Ekonomskog fakulteta, sutra će biti upriličena mala promocija elektroničke parkirne karte, a događaju će nazočiti i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, najavili su iz Zagrebparkinga.

Napominju da je pred realizacijom i ugovor s tvrtkom iNovine koja će elektroničke parkirne karte prodavati na daljnjih 150 prodajnih mjesta.

Korisnici će na kiosku moći kupiti polusatnu, satnu i višesatnu parkirnu kartu za sve tri zone naplate, dnevnu parkirnu kartu, "komercijalne" parkirne karte za tjedan, mjesec ili godinu dana, kao i platiti dnevnu kartu s nalogom za uplatu ukoliko nije izdan račun korisniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.