Hrvatski radio

Radio Sljeme

Otvorena je obnovljena Osnovna škola Vugrovec

09.09.2022.

12:26

Autor: Mario Mihaljević

Otvorenje škole

Otvorenje škole

Foto: HRT / Radio Sljeme

Otvorena je Osnovna škola Vugrovec-Kašina, koja je teško stradala u zagrebačkom potresu. Škola je ojačana od potresa, i interijerski i energetski obnovljena i opremljena. Vrijednost obnove škole je 24 milijuna kuna.

Vugrovec je mjesto koje je bilo blizu epicentra razornog zagrebačkog potresa, a mjesna škola jedna je od 13 obrazovnih ustanova koja su stradali u potresu. No od danas škola sjaji u svom novom izdanju. Interijerski je i energetski obnovljena i opremljena, a prošireni su i postojeći kapaciteti dogradnjom kata. Radost zbog obnove nije krio ravnatelj škole Vladimir Vuger


-Ovaj naš prigorsko vugrovečki kraj danas je dobio velebno zdanje škole kojom ćemo obogaćivati ljepotu duha, radost i toplinu življenja naših mladih naraštaja koji dolaze iz ovog kraja-. 


Otvorenju obnovljene škole nazočio je i gradonačelnik Tomislav Tomašević. Napomenuo je da je gradskoj vlasti jedan od prioriteta ulaganje u odgoj i obrazovanje. 


-Ovaj prigorski kraj, u njemu se povećava stanovništvo, živi, a srce svake lokalne zajednice je škola, pogotovo ova škola koja je multifunkcionalna-, rekao je Tomašević. -Vugrovec je bio blizu epicentra razornog potresa, a to je rana Zagreba koja je jako pogodila srce ove zajednice, zato mi je drago zbog 300 učenika ove škole-, rekao je Tomašević i naglasio da je u potresu od prije dvije godine stradalo 13 škola iz tog kraja. Vrijednost obnove škole je 24 milijuna kuna, rekao je gradonačelnik Tomašević i naglasio da će polovicu sredstava povući iz  EU Fondova, a za drugu polovicu se nada da će financirati Nacionalni plan otpornosti i oporavka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.