Hrvatski radio

Radio Sljeme

Pobuna zbog promjene imena Mjesnog odbora

15.09.2022.

15:00

Autor: Radio Sljeme

Članovi Domovinskog pokreta ispred MO Dr. Ante Starčević

Članovi Domovinskog pokreta ispred MO Dr. Ante Starčević

Foto: Kristina Bokanić / Radio Sljeme

Večerašnja sjednica Vijeća Mjesnog odbora Dr. Ante Stračević u Voltinom izazvala je veliki interes dijela oporbe i to zbog prve točke dnevnog reda kojom se na incijativu Možemo predlaže promjena imena Mjesnog odbora.

HDZ-ovoj vijećnici Gradske četvrti Trešnjevka - sjever Danijeli Blažanović prekipjelo je kada su je počeli zvati zabrinuti građani.


- Zagreb je naš i cijela ta platforma bavi se ideološkim pitanjima kako bi ljudima pokazali da se oni kao nečime bave i da uvode nekakve promjene. A riječ je samo o ideološkim promjenama. Uopće se ne bave komunalnim temama vezanim uz kvart, kao što je rješavanje odvoza otpada. Ovaj kvart kao i svaki drugi kvart u gradu izgleda grozno, posebno kada je u pitanju nagomilani otpad i parkiranje. Zato smo se i angažirali da pomognemo ljudima i da se ovakve stvari, poput promjene imena Mjesnog odbora, maknu s dnevnog reda - ispričala nam je Blažanović. 


Na noge su se digli i u Domovinskom pokretu. Igor Peternel proziva Možemo da žele ideološki mijenjati građane, referirajući se na još jedan prijedlog koji je nedavno stigao iz redova ljevice.


- Po hitnom postupku se dodjeljuje park Miri Furlan iako u "čekaonici" stoji još jako puno važnih i značajnih hrvatskih glumaca i umjetnika koji čekaju da dobiju zasluženo priznanje, ulicu, trg ili park, poput Fabijana Šovagovića. Mi opet moramo ideološki dodijeliti ulicu Miri Furlan, a sad se skida i ime Ante Starčevića. Mi protiv toga prosvjedujemo - rekao je Peternel na današnjoj konferenciji za novinare ispred oronule zgrade Mjesnog odbora Dr. Ante Stračević.


Prolaznici na koje smo naišli u blizini navedenog mjesnog odbora uglavnom su protiv promjene imena, iako ima i onih koji bi radije da se MO zove Voltino. Sjednica Mjesnog odbora Dr. Ante Starčević počinje u 19 sati, a sudeći po komentarima na društvenim mrežama, bit će burna.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici